Eindelijk mogen we weer! De festivalzomer draait op volle toeren. Helaas is een dagje festival er niet goedkoper op geworden. De organisatoren hebben de verliezen van twee jaar geen feesten in te halen en bovendien is dankzij de inflatie zo’n beetje alles duurder geworden. Ho, stop! Genoeg negativiteit! Op deze pagina geven wij je 5 tips om te besparen op een dagje festival.

1. Bespaar op je reis met het NS Groepsretour

De trein is een heerlijke manier om samen naar een festival te reizen. Er is een bob nodig en je bent ook nog eens goed bezig voor het milieu! Met het NS Groepsretour reis je een stuk voordeliger naar een festival. Iedereen die meereist kiest zijn eigen opstapplaats, maar jullie reizen wel naar dezelfde eindbestemming.

Het NS Groepsretour is al interessant vanaf 4 personen, maar het wordt nog voordeliger als je met meer medereizigers bent (tot maximaal 10 personen). Krijg je het voor elkaar om met zijn tienen te reizen, dan kost een retourtje maar €6,40 per persoon. Dat is nog eens besparen!

2. Wees er vroeg bij

Plan je festivalbezoek op tijd! Bijna alle festivals bieden zogenaamde ‘early bird’ tickets aan. Dit is een groep tickets die voor een lagere prijs over de toonbank gaan. Je ontvangt vaak zeker 10% korting op de originele ticketprijs.

3. Kies een niche in plaats van grote namen

De grote namen vragen steeds astronomischere bedragen om op te komen treden op festivals. Het is een probleem waar steeds meer festivalorganisatoren over klagen. Dit wordt uiteindelijk allemaal doorberekend aan jou, de festivalbezoeker. Maar is het altijd per sé nodig om die grote headliner zien? Nieuw talent ontdekken kan zeker net zo leuk zijn!

Kies bijvoorbeeld een festival wat gericht is op één (wat minder bekend) muziekgenre. Ticketprijzen liggen vaak een stuk lager. Bovendien leeft het publiek vaak intenser mee, want je moet wel een echte liefhebber zijn om naar een festival te komen zonder namen die bekend zijn bij het grote publiek.

4. Hou de muntprijs in je achterhoofd

Dit klinkt misschien logisch, maar je zult je erover verbazen hoeveel mensen bewust of onbewust de muntprijs tijdens een festival vergeten. Door jezelf eraan te herinneren dat een biertje niet één munt, maar eigenlijk 3-euro-en-nog-iets kost zul je geneigd zijn sneller dat laatste biertje af te slaan.

Sommige festivals staan er bekend om bepaalde trucjes uit te halen met de muntprijs. Zo heeft Tomorrowland een muntprijs gekozen van 1,60. Een biertje op Tomorrowland kost je 2 munten. Hierdoor ben je onbewust misschien geneigd te denken dat een biertje 2 euro kost. Lekker goedkoop! En dat terwijl je eigenlijk 3,20 per biertje kwijt bent.

5. Doe mee aan winacties

Gratis tickets zijn natuurlijk een gigantische besparing op je festival-budget, zeker met de hoge ticketprijzen van vandaag de dag. Laten wij nou net winacties aanbieden op onze website (goh, wat toevallig 😉 ). Bekijk snel welke acties er op het moment actief zijn en maak kans op gratis tickets voor je favoriete festival!

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.